Acesta este cel mai simplu mod de a instala o mașină de tuns iarba robot

Așadar, ați achiziționat o mașină de tuns iarba Husqvarna Automower. Bună alegere! 

Inteligenta mașină de tuns iarba robot este pe cale să vă simplifice viața în foarte multe feluri! 

Dar, înainte de a face acest lucru, trebuie să o instalați. 

Din fericire, Husqvarna a făcut acest proces extrem de ușor prin proiectarea unui produs ușor de utilizat.

Cu toate acestea, pentru a profita la maximum de mașina de tuns iarba, trebuie să urmați pașii corecți. Iar noi vă putem ajuta în acest sens. 

Urmând pașii simpli enumerați mai jos, veți avea mașina de tuns iarba în funcțiune foarte curând.

Sunteți gata pentru îngrijirea automată a gazonului? Haideți să începem!

Despachetați mașina

Înainte de a instala mașina de tuns iarba, haideți să aruncăm o privire la tot ceea ce vine cu ea în cutie. Când deschideți cutia, veți găsi următoarele:

      Rigla de carton - O veți găsi introdusă în partea de sus a cutiei. Aceasta vă va ajuta să măsurați distanțele pentru firul delimitator.

      Stație de încărcare - Nu numai că aceasta încarcă mașina de tuns iarba, dar trimite și semnale către cablurile de ghidare și de delimitare.

      Cablu de alimentare - Acest cablu va alimenta stația de încărcare prin conectarea la o priză electrică.

      Șuruburi lungi de împământare și cheie Allen - Acestea sunt pentru fixarea stației de încărcare la sol.

      Lame și șuruburi de înlocuire - Folosiți-le atunci când lamele Husqvarna Automower încep să se uzeze.

      Cabluri de delimitare și de ghidare - Aceste cabluri comunică cu mașina de tuns iarba pentru a o menține în limitele proprietății dvs. și pentru a o ajuta să se întoarcă la stația de încărcare.

      Capse - Folosiți-le pentru a fixa cablurile de delimitare și de ghidare la sol.

      Conectori - Folosiți aceștia pentru a conecta firele la stația de încărcare.

      Cuplaje - Utilizați acestea pentru a conecta, repara și extinde firele.

      Mașină de tuns iarba robot - Există o varietate de modele diferite de Husqvarna Automower din care puteți alege, astfel încât să o găsiți pe cea care se potrivește perfect curții dumneavoastră.

Singurele unelte de care veți avea nevoie sunt un ciocan pentru capse și un tăietor de sârmă și un clește pentru firele de ghidare și de delimitare.

Pregătiți-vă curtea

Va trebui să instalați stația de încărcare, cablurile de ghidare și cablurile de delimitare în jurul curții dvs. Este important să vă faceți un plan înainte de a face acest lucru pentru cele mai bune rezultate.

Ar trebui să vă analizați gazonul și să notați orice obstacol pe care doriți ca mașina de tuns iarba să îl evite. 

Este important să le notați, pentru a nu uita să așezați firele de delimitare în jurul lor. Un instalator profesionist se poate ocupa de cartografierea gazonului pentru dvs. dacă alegeți să urmați această cale.

Pe măsură ce vă trasați harta curții, asigurați-vă că ridicați orice crengi și resturi pe care le întâlniți, deoarece automatele funcționează cel mai bine pe un gazon curat.

De asemenea, vă recomandăm să vă tundeți curtea înainte de a instala cablurile de ghidare și de delimitare. În acest fel, vă va fi mai ușor să așezați cablurile la nivel cu gazonul. În caz contrar, dacă lăsați o sârmă atârnând prea sus în aer, mașina de tuns iarba ar putea să o taie din greșeală. 

Nu uitați că, dacă este necesar, puteți folosi mai multe capse pentru a vă asigura că o sârmă este cât mai aproape de sol.

Poziționați stația de încărcare

În continuare, veți dori să căutați un loc ideal pentru stația de încărcare. Locul pe care îl alegeți ar trebui să aibă multă umbră, să fie relativ nivelat și să fie aproape de o priză de curent. 

De asemenea, trebuie să existe cel puțin doi metri de spațiu liber în fața stației de încărcare pentru ca mașina de tuns iarba să se poată mișca.

După ce ați ales un loc pentru stația de încărcare, amplasați-o acolo. Asigurați-vă că stația Husqvarna este așezată plat pe sol, dar nu o fixați încă pe loc. Va trebui să atașați mai întâi cablurile de delimitare și de ghidare înainte de a fixa încărcătorul la locul său.

După ce ați poziționat încărcătorul, conectați-l și puneți-l să încarce mașina de tuns iarba. În acest fel, această motocoasă Husqvarna automată va fi gata să înceapă să lucreze.

Care sunt cele mai economice încălzitoarele electrice?

Deci, care sunt cele mai economice încălzitoarele electrice?

Consumul de energie electrică reprezintă o mare parte din bugetul unei gospodării. În fruntea listei: numai încălzirea poate reprezenta 40% din factură în sezonul rece. Aceasta este o modalitate interesantă de a controla costurile prin instalarea de radiatoare electrice care economisesc energie.

Radiatoare electrice: consumă neapărat energie?

Atunci când vă gândiți să economisiți energie acasă, un radiator electric sau un calorifer electric nu este neapărat cea mai potrivită soluție. Un radiator electric este adesea considerat în mod greșit ca fiind un consumator de energie. Acest lucru se datorează imaginii proaste a primelor modele de calorifer electric, care erau destul de proaste din punct de vedere al consumului.

De atunci, tehnologiile au evoluat. Astăzi, este posibilă instalarea unui radiator electric cu consum redus de energie, care rămâne cea mai interesantă soluție atunci când nu există un sistem de încălzire centrală în casă (cazan sau pompă de căldură).

Cum vă puteți da seama dacă un radiator electric sau un calorifer electric este economic?

Pentru a determina dacă un radiator electric este economic, trebuie luați în considerare trei factori:

  • ·       Prețul de achiziție.
  • ·       Consumul de energie.
  • ·       Utilizare (ce cameră trebuie să încălzească, când trebuie să o încălzească etc.)

Prețul de achiziție și consumul de energie sunt adunate pentru a obține costul total. Utilizarea și alegerea radiatorului electric potrivit pentru această utilizare au o influență directă asupra consumului.

Cu cât un calorifer electric sau un radiator electric este folosit mai mult, cu atât mai importantă devine cifra consumului de energie. De exemplu, un radiator cu inerție este un radiator electric cu consum redus de energie, al cărui cost de achiziție este amortizat prin economiile de energie realizate zilnic.

Pe de altă parte, în cazul unui radiator electric care este folosit rar, prețul de achiziție reprezintă o parte semnificativă din costul total al acestuia. Un convector electric este ieftin de cumpărat, dar consumă mai multă energie electrică decât un încălzitor electric cu inerție. În cazul în care convectorul este utilizat rar, consumul de energie va fi mai puțin vizibil, iar economiile făcute la momentul achiziției vor fi utile.

În cele din urmă, trebuie luată în considerare utilizarea radiatorului sau a unui calorifer electric. În special, trebuie să se țină seama de viteza cu care se încălzește. În cazul în care o cameră trebuie încălzită pentru o perioadă scurtă de timp, de exemplu, pentru că veți petrece puțin timp în ea, încălzitorul inerțial nu va fi eficient: este posibil ca încăperea să fie la temperatura potrivită prea târziu.

Prin urmare, răspunsul la nevoile dvs. precise este cel care determină care este cel mai economic încălzitor electric pentru dvs.

Care radiator electric pentru care situație?

După cum am văzut, pentru a determina care radiator electric este cel mai economic, este necesar să se analizeze nevoile pe care acesta trebuie să le satisfacă.

Dacă instalați radiatoare electrice în întreaga locuință, următoarele reprezintă un bun compromis pentru o instalație generală:

·       În camera de zi: un radiator electric cu un element de încălzire dublu, care permite încălzirea rapidă a camerei și beneficiază de o inerție bună.

·       În dormitoare: un radiator electric cu inerție (fluid pentru aer mai puțin uscat) pe cameră.

·       În bucătărie: un panou radiant dacă petreceți puțin timp în bucătărie sau un radiator uscat cu inerție (care va contracara umiditatea din încăpere) dacă gătiți ore întregi.

La ce caracteristici să fii atent atunci când alegi anvelope

Știați că există mai mulți factori care ar trebui verificați înainte de a vă alege anvelopele auto? 

Pe lângă faptul că este una dintre principalele componente responsabile pentru siguranța vehiculului, alegerea corectă a anvelopelor afectează economia de combustibil și confortul, de aceea este extrem de important să alegi anvelopele potrivite pentru mașina ta. 

Indiferent că optezi pentru branduri renumite precum Michelin sau Goodyear, trebuie să fii atent la următoarele caracteristici.

Dimensiunea jantei

Unul dintre primele lucruri care iese în evidență la anvelopă este dimensiunea jantei. Este esențial pentru tine să garantezi stabilitatea mașinii tale. Acordați atenție înălțimii și deschiderii benei roții, mai ales dacă vehiculul este coborât. 

Dimensiunile sunt aceleași pentru toate companiile de anvelope, fie ele Michelin, Goodyear sau Continental.

  • ·       Anvelope de 13 până la 15 inci : se găsesc adesea pe mașinile comune;
  • ·       Anvelope de 16 până la 18 inci: pot fi o alegere bună dacă ai o mașină sport sau un sedan mai mare;
  • ·       Anvelope cu janta de la 18 la 21: sunt folosite în camionete sau vehicule utilitare de teren, care sunt mașini care de obicei cer roți mai robuste și mai mari, capabile să reziste mai bine la apă, murdarie și gropi.

Uniformitate

Primul punct de analizat este uniformitatea anvelopelor. Dacă acestea sunt identice, cu atât mașina va avea mai mult echilibru și va fi mai ușor de aliniat și echilibrat. 

Pentru aceasta, alegeți anvelope din același lot de fabricație, astfel încât să fie cât mai puține diferențe. În cazul anvelopelor de la brandurile renumite, precum Goodyear, Michelin sau Continental, aceasta va reprezenta o investiție mai mare, achiziționarea a patru anvelope, dar merită.

Depozitare

Modul în care magazinul depozitează anvelopele este și el foarte important pentru că afectează direct calitatea acestora. Ideal este ca acestea să fie ținute în medii cu lumină scăzută și cu temperaturi scăzute, iar în plus, nu trebuie stivuite peste 1,8 metri, pentru că greutatea anvelopelor le poate deforma pe cele de dedesubt. 

Puteți să luați în considerare achiziți anvelopelor și de pe site-uri online de încredere. Acestea au, de obicei, depozite mari în care păstrează anvelopele la stndardele necesare.

Valabilitate

Este important să acordați atenție datei de fabricație a anvelopelor. Dacă este bine depozitată, o anvelopă își poate menține calitatea chiar dacă este fabricată de patru sau cinci ani, deoarece nu se poate ști dacă depozitarea a fost corectă, este mai bine să nu alegeți anvelope care au mai mult de trei ani. 

De asemenea, posibilele garanții se acordă din momentul achiziției anvelopelor, nu din momentul producției lor.

Când schimbi anvelopele

Anvelopele trebuie schimbate ori de câte ori se observă uzură peste normal. Principalul criteriu de cunoaștere a uzurii acestor articole este prin TWI (indicatorul de uzură al sarcinii). 

Nervurile plasate în mod simetric de-a lungul circumferinţei anvelopei, în principalul canal longitudinal, se vor afla la acelaşi nivel cu suprafaţa căii de rulare în momentul în care adâncimea acesteia ajunge la 1.6 mm. 

De obicei, anvelopele de la Michelin, Goodyear sau Continental sunt mai rentabile din acest punct de vedere, pentru că sunt mult mai rezistente.

Costume de baie din plastic reciclat din mări și oceane, ultima tendință?

 Pe 17 mai, a fost Ziua Mondială a Reciclării. Tot mai multe companii iau în serios această practică, pentru a opri risipa de resurse și pentru a contribui la un mediu mai curat și mai sănătos. În industria modei, a doua cea mai poluantă de pe planetă conform ONU, a început reutilizarea deșeurilor. 

Acum este posibil să cumperi produse la modă fabricate cu materiale reciclate care au aceeași calitate, design și proprietăți ca cele create cu resurse naturale.

Șort baie bărbați - idei

O companie spaniolă din Alicante, Trendsplant, a lansat în această vară o nouă colecție de șorturi de baie pentru bărbați și prosoape care au grijă de litoral pentru a sensibiliza conștient despre poluarea cu plastic a mărilor și oceanelor. 

Concepute din fibră SEAQUAL YARN și produse în Spania, articolele de îmbrăcăminte sunt confecționate cu o țesătură pe bază de fire realizată din materiale plastice reciclate din resturi marine.

 

Cum sunt confecționate articolele de baie și de plajă?

 Țesătura este realizată din fire provenite din deșeurile de plastic colectate din mare, pentru a rezolva poluarea oceanelor noastre.

 Șort baie bărbați - tesatura

 Inițiativa dezvoltă și susține măsui care curăță gunoiul din mări (de pe plake, dar și de la suprafața apei). Spaniolii estimează că au curățat 600 de tone de gunoi din mări și oceane și, la rândul lor, au transformat 200 de tone de gunoi marin în plastic marin reciclat.

 Pentru colectarea deșeurilor marine, compania se bazează pe voluntari și ONG-uri pentru a curăța coastele, în timp ce pescarii sunt cei care, cu plasele sau alte sisteme, sunt dedicați capturării deșeurilor marine pe mare sau în râuri și estuare.

 Șort baie bărbați din plastic?

 Printr-un proces de reciclare, plasticul este curățat și transformat în polimerul numit SEAQUAL * YARN. 


Miguel García Arnedo, directorul creativ al Trendsplant, asigură că "fiecare costum de baie realizat cu această țesătură a reciclat un total de 11 sticle din mare; un kilogram din această fibră reciclează 60 de sticle PET".

 

Noua colecție de plajă, deja lansată pe piață

 Rezultatul este o colecție de costume de baie pentru bărbați de aceeași calitate, care se usucă și mai rapid și se poate spăla la mașină. 

Printre acestea putem găsi modele variate, elegante și colorate pentru bărbați și, de asemenea, pentru a merge cu cei mici la plajă, deoarece există și modele pentru copii.

 Șort baie bărbați – pentru plaja

 Prosoapele, la rândul lor, sunt fabricate la câțiva kilometri de sediul central din provincia Alicante pentru a îndeplini obiectivul de sustenabilitate și ca amprenta lor de CO2 să fie minimă. 

Realizat cu un amestec de fire SEAQUAL * și bumbac reciclat pentru un material care se usucă foarte rapid după ce se umezește.

 Spaniolii sunt pionieri, cel puțin în Europa, în acest domeniu, dar tot mai multe companii de modă au început să investească în tehnologii de reciclare a fibrelor din plastic pentru produse mai sustenabile și mai prietenoase cu mediul.

De ce să instalezi un colțar în bucătărie. Avantaje și dezavantaje

 

De ce să instalezi un colțar în bucătărie. Avantaje și dezavantaje

 

O bucătărie cu un colțar este o soluție de design fascinantă. Ea poate fi utilizată în apartamente mici de oraș, unde dimensiunea bucătăriei în sine este limitată, dar și în case mari, când bucătăria este combinată cu alte tipuri de spații - un hol, o masă / living cameră.

Un colțar bucătărie se potrivește cu diverse stiluri și combinații de culori, se încadrează armonios în aproape orice interior, dacă îl alegi corect.

Coltar de bucatarie


Avantajele unui colțar bucătărie

Un colțar bucătărie creează o zonă de relaxare. Când ești acasă vei consuma multă energie în timpul gătitului și, uneori, trebuie să stai confortabil.

Îl poți folosi pentru zona de luat masa. Pentru aceasta, poți așeza colțarul lângă masă. Adâncimea, proporțiile și rigiditatea locurilor de șezut ar trebui să fie diferite de cele ale unei canapele.

Uneori o canapea de tip colțar poate fi folosită ca pat suplimentar de rezervă. Este cazul și unul colțar bucătărie, dacă chiar ai rămas fără soluții de acomodat oaspeții.

Atunci când combini tipurile de spații, adică atunci când creezi o bucătărie-living, un colțar bucătărie poate îndeplini același rol pe care îl joacă într-o sufragerie obișnuită. Mai mult, astfel de locuri sunt mult mai spațioase decât simpla bucătărie și există, de asemenea, mai multe opțiuni pentru locație.

Un colțar bucătărie se potrivește perfect cu articole de mobilier tapițat precum fotoliile sau băncile. Cel mai bine este să le achiziționezi în set, astfel încât atât finisajul, cât și stilul să fie aceleași.

Există mult mai multe motive pentru care un colțar bucătărie este util. Acestea sunt doar câteva.

Dezavantaje ale unei bucătării cu un colțar

Principalul dezavantaj pentru instalarea unui colțar bucătărie este că proiectarea unei bucătării cu o canapea implică plasarea unei piese de mobilier destul de voluminoase. Nu va intra în fiecare bucătărie. Pe lângă canapea, va trebui să pui și masa de lucru, plită sau aragaz, masa pentru luat cina și frigiderul. Toate aceste articole trebuie plasate pe primul loc, deoarece vor fi întotdeauna mai utile decât o canapea. Cu toate acestea, pentru fericiții proprietari de bucătării mari, aceasta nu este o problemă.

Al doilea dezavantaj este suprafața care se poate murdări ușor a mobilierului tapițat. Trebuie să renunți la țesăturile ușoare, pe care sunt vizibile toate petele. Stropi de grăsime, apă și alte surse de contaminare vor fi întotdeauna prezente într-o bucătărie. Cea mai bună alegere va fi un colțar bucătărie cu o suprafață din piele care poate fi ușor spălată. Și o astfel de piesă de mobilier este de obicei mai scumpă.

Cum să aranjezi bucătăria cu un colțar

Cum se pune un colțar într-o bucătărie? Decizia depinde în mare măsură de faptul dacă este o bucătărie mică într-un apartament sau o bucătărie mare, spațioasă.

1. Bucătărie mică cu colțar

Aici, colțarul poate fi așezat în două moduri:

-          de-a lungul unui perete;

-          în colț;

Amplasarea de-a lungul unui perete presupune că colțarul este situat fie între două piese de mobilier, de obicei dulapuri înalte, fie amplasat separat.

În al doilea caz, atunci când alegi un colțar bucătărie, iar lângă el este plasată o masă și colțarul este folosit ca scaun de luat masa, ar trebui să alegi unul cu căptușeală rigidă și înălțime ridicată.

Când ai nevoie de un colțar bucătărie pentru relaxare, alege cea mai moale canapea, cu spate confortabil. De asemenea, poți pune o canapea dreaptă în colț.

Ia în considerare că vei folosi adesea un coltar bucatarie ca locul de unde vei viziona emisiuni la televizorul instalat pe un perete. În acest caz, ar trebui să îl poziționezi astfel încât afișajul în sine să fie vizibil. În acest caz, este recomandabil să plasezi ecranul într-o zonă nu prea iluminată, astfel încât imaginea să fie vizibilă.

Doua televizoare ieftine la care poți vedea filme la calitate de cinema


Doua televizoare ieftine la care poți vedea filme la calitate de cinema

De câte ori nu ne-am dorit cu toții un televizor la care să vedem un film în confortul propriei case, dar la calitate de cinema. 

Tehnologia tot mai avansată din ultima vreme a început însă să ne permită acest confort la care bunicii noștri nici nu s-ar fi gândit, și totul chiar la un preț accesibil.

TELEVIZOARE IEFTINE - SUB 1000 LEI

Așadar, dacă vrei să faci binge-watching cu persoana iubită, o seară de uitat la meci cu prietenii sau doar vrei să urmărești o emisiune despre natură pe National Geographic care să îți amintească frumusețea naturii, am selectat pentru tine doua televizoare perfecte pentru acest lucru. 

Cu o calitate bună a imaginii și un preț mai mult decât acceptabil - sub 1.000 de lei -, îți recomandăm mai jos câteva opțiuni tocmai bune.

TelevizorLED Star-Light


Dacă ești în căutarea unui televizor LED ultra-slim cu ecran HD, acest televizor poate reprezenta alegerea perfectă pentru tine.

TELEVIZOARE IEFTINE - Caracteristici

Acest televizor are un unghi de vizibilitate de până la 178 grade, astfel încât vei putea viziona clar din aproape orice poziție.

Orice încăpere poate deveni un centru de divertisment multimedia datorită celor 2 intrări HDMI și portului USB ale acestui aparat la care poți conecta mai multe dispozitive. 

Uită de receiver-ul clasic TV și de cablurile care îl însoțesc, datorită funcției CI+ puteți introduce cardul direct în televizor.

Pro:
  • - compact, aspect plăcut, modern, rama îngustă
  • - imagine superbă, clară, curată, fără clouding, culori vii
  • - răspunde rapid la comenzi
  • - preț - destul de accesibil
  • - ușor de instalat, meniu simplu



Contra:
  • - culorile și luminozitatea sunt prea puternice, trebuie reglate sub mediu
  • - culorile au o ușoară tendință de verde
  • - sunetul foarte slab
  • - nu are contrast dynamic
  • - contrastul este slab, negrul fiind ușor luminos spre albastru sau mov


TELEVIZOARE IEFTINE - IDEI TV LED

Televizor LED NEI

Poate nu este important pentru tine, dar trebuie să iei totuși în considerare că NEI este un televizor românesc, această marcă fiind prezentă în România din 1993.

Televizor ieftin - TV LED NEI


 Este îmbucurător că găsim, printre marile nume de branduri, și companii românești care produc televizoare la calitate superioară.

Principalul avantaj al acestui televizor este că poți urmări la rezoluție maximă 4K Ultra HD filmele, emisiunile, transmisiunile sportive și toate momentele captate cu telefonul sau camera foto/video.


DPI este excelent și anume 100 ppi. Are 16,7 milioane de culori și un consum de sub 115W. 
Cântărește aproximativ 7,2 kg și are un contrast nativ de 800:1.

TELEVIZOARE IEFTINE – DESCOPERA OFERTE SI AVANTAJE:

Pro:
  • - ecranul are culori vii, claritate excepțională și unghiuri foarte bune de vizualizare
  • - are HDMI 2.0 și suportă prin cablu HDMI rezoluția 4K full color 32bits la 60 HZ cu RGB 444
  • - porturile sunt dispuse deștept și sunt multe
  • - se poate folosi și ca monitor de PC, face față cu brio datorită ecranului IPS și rezoluției 4K.
  • - fabricat decent, are metal în partea din spate, iar materialele din care este construit și plasticul sunt de calitate și este finisat perfect
  • - preț imbatabil


Contra:
  • - boxele lui se aud decent, însă lipsește bass-ul
  • - timpi de răspuns nu chiar ca la un monitor
  • - cablu de alimentare cam scurt și subțire
  • - telecomanda nu transmite mereu semnalul.


Huawei P30 Pro vs Huawei P20 Pro: Care este diferenta?


Huawei P20 Pro a fost smartphone-ul preferat de multă lume pentru o bună parte din 2018 și a fost învins doar de următorul mare flagship al Huawei, Mate 20 Pro. Este acum timpul pentru un nou smartphone preferat?

Huawei a lansat în prima parte a acestui an Huawei P30 Pro și a creat unul dintre cele mai convingătoare telefoane din 2019.
Iată o comparație a lui Huawei P20 Pro de anul trecut cu mai recentul Huawei P30 Pro.

Huawei P20 pro

Proiectare: Upgrade mare


Design-ul inițial al Huawei P20 Pro a fost uimitor și puteai trece cu vederea anumite lucruri confuze, precum senzorul de amprentă amplasat în partea de jos a telefonului, care îi crea o bărbie mare, în timp ce păstra o crestătură în partea de sus.

Desigur, spatele telefonului a compensat semnificativ. Finisajul Twilight, dar și alte versiuni care au urmat au uluit într-un mod în care smartphone-urile anterioare nu au făcut-o. Și P30 Pro continuă această tradiție, cu nuanțele White Pearl, Breathing Crystal, Aurora și un finisaj înfloritor Amber Sunrise.

Și, pe partea din față, bretonul micșorat semnificativ la un mic cerc și bărbia mai mică sunt cu siguranță un upgrade. 

Ecran: Încă 1080P


Ecranul Huawei P20 Pro este maai mare, de 6,47 inci, comparativ cu cei 6,1 inci ai Huawei P20 Pro și vei câștiga ceva mai mult ecran și din trecerea de la un breton mai lung la unul minuscul, în formă de lacrimă.

Cu toate acestea, Huawei s-a blocat din nou la rezoluția 1080p pentru acest AMOLED, iar pixelii sunt un mai vizibili pe ecranul mai mare. Este puțin dezamăgitor, deoarece Mate 20 Pro a trecut la un display Quad HD cu rezoluție mai mare, cu rezultate bune. Cu toate acestea, ecranul P30 Pro arată în continuare minunat.

Aflati de ce vrea Microsoft ca SUA sa ridice sanctiunile aplicate lui HUAWEI...

Camera: Zoom de 10X


Iată unde Huawei P30 Pro își afirmă cu adevărat aspirațiile la smartphone-ul suprem. Telefonul de anul trecut avea trei camere în spate, oferind zoom optic 3x și 5x hibrid, dar Huawei a venit cu o oferă și mai bună de data aceasta: patru camere în spate și 10x zoom.

Rezultatele arată foarte impresionant. Cu siguranță nu au văzut niciodată ceva asemănător pe un alt smartphone, deoarece zoom-ul atât de puternic obține doar rezultate pixelate oribil.

Acest zoom este gestionat de un senzor principal de 40MP 27 mm f / 1,6 cu unghi larg, o cameră de 20MP cu unghi larg de 16 mm f / 2,2 și un obiectiv zoom de 8MP 5 periscop optic, împreună cu un nou senzor ToF care oferă adâncime suplimentară.

Până acu, Huawei P20 Pro a fost în topuri la caracteristici, o perioadă, până când Mate 20 Pro a primit o serie de îmbunătățiri ușoare. Huaweu P20 Pro avea un senzor principal RBG de 40MP, 20MP senzor monocromatic și un teleobiectic de 8MP pe spate și a fost campionul camerei smartphone pentru o bună parte din 2018.

Performanța: Mai multă putere la bord


P30 Pro folosește noul procesor Kirin 980 în locul celor anterioare Kirin 970. Ambele sunt cipuri destul de puternice, dar Kirin 980 împachetează mult mai multe tranzistoare și poate gestiona mai ușor sarcini intensive și ține poate pasul mai ușor cu cipurile Qualcomm Snapdragon 855 și Samsung Exynos 9820 văzute în alte noi telefoane Android.
P30 Pro are și mai multă memorie RAM, cu 8 GB față de 6 GB la Huawei P20 Pro.

Baterie: Câteva actualizări


Durata de viață a bateriei este aproximativ aceeași. P30 Pro are o baterie de 4.200mAh, dar trebuie să susțină acel ecran mai mare, în timp ce Huawei P20 Pro avea 4.000mAh la îndemână. Huawei P20 Pro a fost creat pentru o zi și jumătate de funcționare puternică, iar P30 Pro poate face același lucru în funcție de cât de tare îl pui la muncă.

P30 Pro oferă încărcare wireless și are, de asemenea, aceeași caracteristică de încărcare wireless inversă ca Mate 20 Pro, permițându-ți să reîncărci telefonul unui prieten. P20 Pro nu are niciuna dintre aceste funcții.

În ceea ce privește stocarea, Huawei P20 Pro a inclus varietăți de 128 GB și 256 GB, fără opțiune pentru memorie expandabilă. P30 Pro adaugă o a treia opțiune de 512 GB, dar permite și propriile carduri Nano Memory de la Huawei dacă vrei mai mult.

Upgrade Huawei P20 pro


Dacă aveți deja Huawei P20 Pro și vrei să faci un upgrade, este posibil să fie o decizie bună. Există unele lucruri la Huawei P20 Pro care au fost îmbunătățite rapid sau optimizate de alte telefoane, deși acesta rămâne un telefon foarte puternic. Cu toate acestea, am recomanda în mod expres un upgrade doar dacă ești pasionat de aparatul de fotografiat și crezi că vei folosi acel zoom 10x în mod constant.

În caz contrar, păstrează-ți telefonul de calitate din 2018 și așteaptă ce va aduce anul viitor.

Calitate și experiență vizuală: televizoarele 4K și Ultra HD


Iubitorii de tehnologie vor vrea întotdeauna ultimele apariții din domeniu pentru a se bucura de experiența creată. În cazul televizorului, fiind unul dintre cele mai utilizate aparate electrice din locuință, cu siguranță vei vrea să ofere o imagine de calitate, să aibă funcții utile și să obții maximum din utilizarea acestuia. 

Puțină informare nu strică, astfel că trebuie să știi că pe piaţa din România există deja o largă varietate de televizoare 4K / Ultra HD Samsung, Philips, Sony sau LG, iar preţurile acestora sunt într-o scădere continuă, chiar dacă în continuare cele mai multe TV-uri disponibile în magazine sunt televizoarele Full HD (rezoluţie 1920 x 1080 pixeli). Aşa cum se întâmplă însă întotdeauna, a apărut deja o nouă tehnologie, sau mai bine zis rezoluţie, care îi va lua locul în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat: rezoluţia 4K. Haide să vedem despre ce este vorba și ce televizor 4K ar fi cel mai potrivit pentru tine!

Pe lângă faptul că este evident de ce ți-ai putea dori un televizor de ultimă generație, aceste  tehnologii  își au utilitatea în realitate prin prisma rezoluției superioare și,  în special, pentru că televizoarele cu rezoluție Ultra HD înglobează în același timp cele mai performante paneluri și tehnologii existente pe piață, fapt ce se traduce prin contrast sporit, culori bogate, calitate superioră a imaginilor și, desigur, timpi îmbunătățiți de răspuns și procesare a conținutului. Mai mult, toate aceste televizoare intră şi în categoria Smart TV, a televizoarelor capabile să se conecteze la internet printr-o reţea wireless și care permit utilizarea diverselor servicii de streaming.

Pentru că oferta este însă extrem de variată și poți întâmpina dificultăți în alegerea unui televizor Ultra HD potrivit pentru tine, mai jos îți vor expune câteva variante de produse care sunt mai mult decât potrivite și au și un preț decent. Desigur, vom vorbi despre caracteristici ale fiecărei opțiuni pentru ca tu să alegi varianta de televizor care să te mulțumească.

Astfel, printre cele mai ieftine televizoare 4K se numără cele din seria MU61 de la Samsung. Modelele Ultra HD de bază ale companiei oferă un panou de tip LCD cu rezoluție Ultra HD și compatibilitate HDR10, 3 porturi HDMI, 2 porturi USB, conectivitate wireless, Bluetooth, ieșire optică digitală pentru sunet multicanal și tuner digital DVB-T.  Platforma Smart este asigurată de o versiune particularizată a sistemului de operare Tizen. Cu toate acestea, prețul unui televizor MU61 de la Samsung poate varia în funcție de diagonala pentru care optezi, iar  gama oferă modele care ajung de la diagonală de 101 cm până la 189 de cm. Nu face din preț criteriul primordial pentru că nu se pretează o asemenea investiție într-un televizor performant dacă alegi diagonala cea mai mică, iar distanța de la care vei privi va fi mult prea mare.  

Dacă aveți pretenții mai ridicate decât nivelul de bază, seria SJ85 de la LG aduce în plus un ecran IPS cu o reproducere superioară a culorilor (peste 90% din DCI-P3) și o luminozitate mai bună, decodare și reproducere HDR10 și Dolby Vision, wireless 802.11ac mai rapid, sistem audio Harman Kardon cu o putere de 40W, conectare cu echipamentele audio LG sau compatibile prin intermediul Wireless Sound Sync și telecomanda Magic Remote. 

Rezultatul? O experiență vizuală net superioară celei oferite de un televizor obișnuit și toate avantajele de care se poate bucura un iubitor de tehnologie!



În căutarea unui telefon accesibil? Testează Nokia 5!

Nokia 5, lansat în 2017, este un model perfect de telefon accesibil, cu un raport calitate-preț excelent. Prin ce se deosebește Nokia 5 de predecesorul său, Nokia 3?

În primul rând, Nokia 5 este construit din aluminiu și sticlă, o îmbunătățire considerabilă față de Nokia 3 ce avea partea din spate a telefonului din plastic și o ramă metalică.

Camera foto a Nokia 5 este încadrată într-un suport care, la prima vedere, pare să fie puțin mai mare decât ar fi necesar, însă aceeași caracteristică o regăsim și la modelele mai noi Nokia.


Display-ul telefonului este protejat de sticlă Gorilla de la Corning și găsim și un senzor de amprentă integrat în butonul de Home.

Senzorul este destul de performant, dând dovadă de un timp de răspuns rapid al comenzilor. Nokia 5 are un sigur port microUSB și este echipat cu un jack audio, poziționat în partea de sus a telefonului.

Pe laterală stângă, Nokia 5 are două tăvițe pentru două cartele nano-SIM și o tăviță pentru un card microSD.

 Ce alte specificații ar mai putea fi de interes dacă ești interesat să achiziționezi un Nokia 5?


·        Ecran: 5,2 inchi, IPS, 1280 x 720 pixeli
·        Sistem de operare: Android 7.1.1 (AOSP)
·        Chipset: Snapdragon 430
·        Procesor: octa-core (8 x 1,4 GHz Cortex-A53)
·        Procesor grafic: Adreno 505
·        RAM: 2 GB
·        Memorie: 16 GB
·        Card: microSD, 256 GB max.


Dacă ești interesat să descoperi ce părere au și alți utilizatori, mai jos poți să citești o serie de recenzii ale Nokia 5 de pe emag.ro:
·     
                   "Nu de mult am achiziționat acest smartphone de care sunt foarte mulțumit. Am intrat în magazin cu gândul de a-mi lua j5 2017, dar când am văzut acest Nokia nu m-am putut abține să nu-l cumpăr. Are o carcasă fabricată din materiale de bună calitate, este plăcut la atingere, are un soft Android foarte compact (mai simplu ca la Samsung). Ecranul are culori vii și este foarte plăcut la atingere, sunet puternic.... Bateria ține 2 zile folosit intens... Recomand!!!"

·              "Un telefon excelent din toate punctele de vedere, sistem de operare foarte curat, fără aplicații inutile."

·            "Am achiziționat telefonul în septembrie 2017. Funcționează ireproșabil. Aspecte PRO: Arată foarte bine! Ecranul este luminos, sunetul extraordinar (este singurul telefon care, în ultimii 10 ani, m-a surprins plăcut la acest capitol). Surprinzător, bateria tine incredibil de mult... Cel puțin două zile de utilizare normală (fără jocuri). Din punct de vedere raport calitate- preț mi se pare o achiziție excelentă!".

Trucuri pentru a crește performanțele PC-ului tău

Trucuri pentru a crește performanțele PC-ului tău

Oricât de performant îți este sistemul desktop PC, cu timpul vei observa, aproape inevitabil, o încetinire a proceselor acestuia. Veisimți că ”trage” tot mai greu, că se mișcă mai greoi și așa mai departe. De cele mai multe ori, însă, remedierea situației ține de tine și nici măcar nu necesită foarte mult efort. Cauzele ar putea să nu fie dintre cele tehnice. Sunt câteva lucruri simple pe care le-ai putea face pentru a remedia problemele:

1. Curăță-ți calculatorul de praf


Praful și calculatorul nu sunt prieteni buni. Cel puțin o dată la trei luni, e recomandat să-ți cureți sistemul desktop PC de praf. Scoate ventilatoarele și curăță paletele de praf. Curăță circuitele de pe placa de bază. Curăță radiatoarele de la procesor și placa video. Componentele PC se mișcă mai greu și se încing mai ușor când sunt acoperite de o peliculă de praf.

2. Schimbă pasta termoconductoare de la procesor și placa video


Este recomandat ca măcar o dată la doi ani să schimbi pasta termoconductoare de la procesor și placa video. O pastă bună costă câteva zeci de lei, deci nu e o investiție mare. Pasta se întărește în timp și își pierde din calități, ceea ce poate duce la o încetinire a sistemului și la o încingere a componentelor PC. Cu cât ocomponentă se încinge mai tare, cu atât durata ei de viață scade. La fel și puterea. Mai pe scurt, randamentul calculatorului, ca un sistem, va scădea.

3. Sistemul de operare, mereu updatat


Dacă ai un sistem mai vechi, deși nu prea mai e cazul, e recomandabil să faci update la Windows 10. Dacă ai deja Windows 10, asigură-te mereu că ai cele mai noi update-uri instalate. Sistemul de operare poate fi încărcat cu diverse programe care îl pot încetini. Rulează și un antivirus din când în când sau chiar reinstalează Windows-ul, dacă simți că sistemul se mișcă greoi.

4. Fă un upgrade de hardware


Dacă ai un PC mai vechi, dar pe care nu îți permiți să-l schimbi integral, poți face upgrade pe componente PC. Află ce componente ai (model placă de bază, procesor, placă video etc) și poți să le schimbi cu unele mai noi și mai performante. Pe rând, evident, sau în măsura în care-ți permiți, mai multe odată. Poți adăuga memorie RAM suplimentară, poți schimba chiar și sursa sau carcasa PC. Fiecare amănunt contează și fiecare componentă își aduce aportul la performanța sistemului. Vezi aici si  Carcase PC - oferte.

5. Investește în sistemul de răcire



Orice calculator are nevoie de o răcire bună. Chiar dacă îl cureți de praf, este bine să ai montate câteva ventilatoare pentru airflow. Vezi câte locuri îți oferă carcasa pentru ventilatoare, cumpără 2-3 coolere și fă upgrade și la carcasa PC. Cel mai bine este să bagi aer în calculator prin față sau prin podea și să fie eliminat prin tavan sau prin spate. Aerul cald întotdeauna va sta sus, iar cel rece jos.

Piața de gaming doboară record după record la nivel mondial. Mobile gaming-ul, pentru prima oară în frunte!


Piața de gaming a atins niveluri record în 2017 și în 2018 va depăși un nou prag istoric, în premieră. În întreaga industrie de gaming s-au cheltuit anul trecut aproape 110 miliarde de dolari, din care mobile gaming a acaparat 42%. În acest an se estimează că se va ajunge la aproape 140 de miliarde de dolari (137,9), iar gamingul mobil va depăși 50% din valoare.

Conform Newzoo, care emite trimestrial un raport numit Global Games Market Report, cei 2,3 miliarde de gameri din întreaga lume vor cheltui, însumat, în 2018, 137,9 miliarde de dolari pe jocuri, echipament și accesorii de gaming. Asta înseamnă o creștere de 13,3% comparativ cu anul trecut, adică 16,2 miliarde de dolari suplimentari.



Gamingulpe telefoane mobile și tablete își va urma trendul ascendent, după 10 ani de creșteri formate din două cifre. În total, mobile gaming va crește cu 25,5% în acest an, comparativ cu anul precedent, ajungând la 70,3 miliarde de dolari cheltuiți, adică 51% din totalul pieței de gaming. Pentru prima oară în istorie, așadar, gamingul mobil va acapara peste jumătate din totalul veniturilor din gaming. Smartphone-urile însumează 80% din aceste 70 de miliarde de dolari, tabletele însumând cele 20 de procente rămase.

Consolele gaming sunt al doilea cel mai mare segment, generând 34,6 miliarde de dolari în 2018, în timp ce gamingul pe PC va contribui cu 32,9 miliarde.

Considerând că piața globală de gaming în 2012 era de doar 70,6 miliarde de dolari, asta arată o dublare a veniturilor din gaming în doar 6 ani.

Până în 2021, se estimează că veniturile obținute din gaming pe dispozitive mobile vor ajunge la 100 de miliarde de dolari. Remarcabil, însă, este că veniturile din mobile gaming nu au canibalizat semnificativ veniturile din PC gaming sau console. În următorii ani, smartphone-urile și tabletele vor ajunge la 59% din totalul pieței de gaming.

În doar un deceniu, mobile gaming-ul va crește de la cel mai mic segment, în 2012, la peste 100 de miliarde de dolari în 2021.

Gamingul PC (24% din total acum) și consolele (25%) vor continua și ele să crească, dar cu un ritm mai puțin susținut decât mobile gaming-ul. ”Deși ne așteptăm să crească piața jocurilor PC în continuare, asta se va traduce doar parțial în a genera venituri mai mari”, se arată în raportul citat.

Piața de gaming din Japonia, a treia cea mai mare din lume, după SUA și China, a crescut cu 15,1% în ultimul an, având astfel cea mai mare creștere la nivel mondial. Asta și datorită creșterii susținute a mobile gaming-ului pe piața japoneză. China, singură, va susține mai mult de un sfert din veniturile globale din gaming, ajungând la 37,9 miliarde de dolari. Va rămâne numărul 1 din lume ca procent din piața de gaming și ca număr de jucători. Și aici mobile gaming-ul e dominant, ajungând să dețină 61% din totalul veniturilor, iar în 2012 va ajunge la 70%.

Cum sa inlocuiesti o tastatura de laptop Asus?

Se poate intampla, din diverse motive, ca tastatura de la laptopul tau Asus sa nu mai poata fi folosita. In acest caz este nevoie de una noua. Pentru a o cumpara pe cea mai buna si ieftina, ai cativa pasi de urmat.

Primul pas al procesului de inlocuire a tastaturii de laptop Asus este gasirea uneiapotrivite pentru notebook.



Compara preturile prin verificarea pe care sa o faci pe Google si pe site-urile magazinelor online specializate in componente de laptopuri, cat si in alte tipuri de produse electronice.

Greek Keyboard (Macbook Pro) Asigura-te ca stii clar care este modelul de care ai nevoie, verifica numarul exact al modelului laptopului tau. Il poti gasi fie imprimat pe rama ecranului sau pe o eticheta care este atasata pe partea din spate.

Ce presupune inlocuirea tastaturii de laptop Asus?

Consulta-te cu reprezentanti ai producatorului de laptopuri Asus pentru a sti exact despre miscarile pe care trebuie sa le urmezi. Uita-te si pe site-urile unde se vand componente de laptop, specificand exact modelul de laptop pentru care trebuie sa inlocuiesti tastatura, deoarece se poate intampla sa gasesti pasii exacti. Cum sunt mai multe modele de tastaturi de laptop Asus, procedeul de inlocuire difera de la unele la altele.

Insa putem sa va dam cateva sfaturi generale! Daca ai confirmarea ca ai cumparat keyboard-ul cel bun, trebuie sa demontezi pe cel existent.

In continuare, aduna ustensilele de care ai nevoie. Printre ele se numara o surubelnita de dimensiuni mici, pentru indepartarea suruburilor mici si un cutit de unt sau de alt instrument mic, subtire, plat. Cand schimbi tastatura de laptop Asus la cumpararea uneia noi 
trebuie sa te asiguri ca notebookul este complet oprit: deconectezi cablul de alimentare si scoati bateria.

Atunci când capacul este slabit, scoti capacul. Poate fi nevoie de ajutorul unui cutit, pe care il ai pregatit deja. Strangi cu atentie suruburile.

Dupa ce ai scos capacul il lasi deoparte. Daca e atasat la laptop printr-un cablu de date, incearca sa faci miscarile fara sa dauneze cablului. Apoi scoti suruburile care tin tastatura, pentru a o pune pe cea noua!

Cum îți alegi placa video pregătită pentru bugetul tău și nevoile tale

Când vine vorba de plăci video, paradoxal, situația este mai complicată decât în urmă cu 10 ani. Atunci era vorba, în mare parte, despre RAM. Astăzi, lucrurile sunt mult mai complicate. Dacă te gândești să-ți achiziționezi o nouă placă video, trebuie să știi din start că nu este chiar floare la ureche.

În ultimii ani plăcile video s-au nișat în funcție de felul în care sunt utilizate. Există plăci video pentru buget redus, plăci video pentru consum mic, plăci video mai performante, care la rândul lor se împart în plăci video pentru gaming sau plăci video speciale pentru cei care fac editare video sau modelling 3D. De multe ori, o placă video destinată gaming-ului, chiar dacă e foarte scumpă, nu se va descurca la fel de bine pentru editare. Asta și pentru că intervin tehnologiile diferite pe care sebazează: VRAY, MERCURY, IRAY sau CUDA.

Dacă preferi gaming-ul sau o vrei doar pentru a te uita la filme la calitate cât mai bună, opțiunile sunt diferite. La fel și costurile. Apropo de costuri, stabilește-ți de la bun început bugetul în care să te încadrezi, pentru a nu fi ”furat” de peisaj și să ajungi să cheltuieși mai mult decât îți propuseseși.

Apoi, trebuie să te asiguri că placa video este compatibilă cu restul sistemului. Odată ce te-ai decis ce placă video ai nevoie, trebuie să fii atent la: interfață (cele mai multe plăci video din prezent sunt pe PCI Express), sursa de alimentare (placa video consumă cele mai multe resurse, așadar ai nevoie de o sursă puternică, capabilă să susțină eforturile întregului sistem), memoria și frecvența (cu cât are mai multă memorie, cu atât mai bine), lățimea de bandă (128, 256, 320 sau 512 biți), sistemul de răcire (pe apă sau lichid special).

În funcție de lista ta de necesități, alegerea unei plăci video poate fi un proces de lungă durată. Însă investiția într-o placa video de calitate în timp va duce la mai multe cadre pe secundă și la o stabilitate sporită a experienței de gaming.

Cum să îți alegi eficient un frigider în funcție de nevoile tale?

Decizia de a ne lua un frigider vine, adeseori, cu o mulțime de întrebări. Odată cu progresul tehnologiei, începem să luăm în calcul tot mai mulți factori legați de eficiența, inovația, funcționalitățile și design-ul noilor frigidere de pe piață. Pentru că ne dorim să avem parte de soluții optime de răcire, dar și să ne bucurăm de aceste noi funcționalități, nu e necesar doar să ne informăm, ci să analizăm atent ce frigidere prezintă acele caracteristici care se potrivesc nevoilor noastre și care dintre ele constituie o investiție bună pe termen lung.

Îți propun, astfel, să descoperi tipurile de frigidere și caracteristicile lor de bază, alături de acele mici particularități inovative, pentru ca data viitoare când iei în considerarea achiziționarea unui nou frigider, să fii mulțumit de alegerea ta!

În funcție de nevoile de stocare pe care le aveți, de spațiul de care dispuneți și de importanța design-ului ca factor în realizarea alegerii, acestea sunt principalele tipuri de frigidere din care puteți să alegeți:
  • Frigidere cu o ușă: potrivite în cazul în care nu aveți nevoie de congelator; ideale dacă aveți nevoie de o capacitate mare de stocare a alimentelor;
  • Frigidere cu două uși: cele mai populare alegeri, fie că au congelatorul în partea superioară sau în cea inferioară; sunt practice, nu ocupă foarte mult spațiu;
  • Frigidere side by side: cele două spații destinate congelatorului și frigiderului propriu-zis au aproximativ aceeași dimensiune; ideale în cazul în care aveți nevoie de o compartimentare și stocare eficientă atât a alimentelor pe care le consumați zilnic, cât și a celor pe care vreți să le congelați;
  • Frigidere cu trei uși: o combinație între frigiderul side by side și frigiderul cu congelatorul în partea inferioară; prezintă avantajul că sunt foarte spațioase. Sunt, așadar, perfecte pentru familiile mari.
  • Frigidere încorporabile: se integrează perfect în decorul bucătăriei, sunt elegante ca design și extrem de practice.

La ce particularități trebuie să fii atent atunci când analizezi gama de frigidere disponibile pe piață?

Clasificarea energetică: 

De la A simplu, la A+++.  Deși prețul celor mai performante frigidere crește în funcție de numărul de plusuri, la fel se întâmplă și cu eficiența energetică în cazul acestora.

Tipul de răcire: 

Statică, valabilă pentru majoritatea frigiderelor disponibile, dinamică cu ventilatorul intern sau cu ajutorul tehnologiei No Frost. Tehnologia anterior menționată este una dintre inovațiile care îți poate ușura considerabil sarcinile, deoarece presupune dezghețarea automată a frigiderelor, fără să mai fie nevoie de implicarea noastră personală. Prețul acestor frigidere care prezintă tehnologia No Frost este mai ridicat decât în cazul frigiderelor standard, însă prezintă beneficii extrem de utile, mai ales pentru persoanele care au ritm de viață alert.

Capacitate: 

In general, este o alegere bună să optezi pentru acele frigidere care nu au o capacitate mai mare decât ceea ce este necesar pentru tine. De ce? Un frigider funcționează mai economic dacă există mai puțin aer în el, adică în condițiile în care este suficient de plin1 Nu alege frigidere extrem de mari dacă nu ai nevoie în mod precis de acel spațiu de stocare. 

Desigur, în majoritatea caselor, vom găsi frigidere clasice, albe și gri, fiindcă acestea se asortează cu orice tip de mobilă, fiind elemente care nu deranjează restul decorului. Aceste frigidere sunt, de regulă, suporturi pentru celebrii magneți care fixează uneori o poză de familie sau o vedere dintr-o excursie pe care le privim cu drag atunci când deschidem ușa frigiderului și căutăm cele mai gustoase bucate pe care să le servim la o masă cu cei apropiați.

11 funcții iOS 11 pe care le vei putea folosi din toamnă pe iPhone 7

iOS 11 este la mai puțin de două luni distanță de utilizatorii de smartphone-uri și tablete Apple. Anunțat în iunie la conferința WWDC din California, Statele Unite ale Americii, iOS 11 aduce o serie de schimbări pe care fiecare utilizator le va aprecia. Multe funcții sunt specific create pentru tabletele iPad, însă există destule schimbări pentru ca utilizatorii de smartphone, în special cei ce dețin un iPhone 7, să facă actualizarea de îndată ce este disponibilă.

iPhone 7 Black, 32 GB (sursa foto: eMAG.ro)

Siri este mai umană

Siri a venit prima dată pe iOS în 2011. De atunci, a primit actualizări minore constante. Pentru iOS11, utilizatorii de iPhone 7 vor primi o voce mai caldă, mai naturală și, în buna tradiție Apple, mai inteligentă.

Sistem îmbunătățit de gestionare a fișierelor

Se numește Apple File System și unifică modul de gestionare a fișierelor pe sistemele desktop și portabile. De exemplu, vei avea aceeași experiență de utilizare și pe un Macbook Pro de ultimă generație, și pe un iPhone 7.

Drag-and-drop între aplicații

„Cut, copy and paste” a fost lansat în 2009. Opt ani mai târziu, evoluția acestuia va ajunge și pe iPhone 7. Vei putea selecta o poză din aplicația Photos și o vei putea „trage” în alte aplicații, precum cea de Mail.


Scanarea documentelor

Se întâmplă des ca Apple să integreze funcționalități prezente în aplicații third-party. Este și cazul scanării documentelor, o funcție pe care o vei găsi în aplicația Notes.

Înregistrarea video a ecranului

Până acum, puteai doar să realizezi capturi de ecran. Începând cu iOS 11, toate produsele compatibile, inclusiv iPhone 7, vor putea înregistra video ceea ce se întâmplă pe ecran. Pornirea și oprirea înregistrării se vor face prin intermediul Notification Center.

Notification Center redesenat

Dacă tot am adus vorba de Notification Center, acesta a fost complet redesenat în iOS 11. Vei avea parte de mai multe elemente de control și le vei putea ordona după bunul plac.

Scanner coduri QR

Problema codurilor QR este că îți trebuie de fiecare dată o aplicație separată pentru a le citi. Apple vrea să rezolve această problemă și încorporează un scanner direct în aplicația nativă de cameră. Nici măcar nu trebuie să faci o poză pentru a scana. iOS 11 se va ocupa automat de acest lucru.

Tastatură pentru o singură mână

Ecranele au devenit mai mari, iar mâinile noastre au rămas la fel de mici. De aceea, Apple poate restrânge tastatura în partea stângă sau dreaptă a ecranului, în funcție de mâna cu care obișnuiești să tastezi.


Notificări regândite

Notificările aveau nevoie de puțină ordine, mai ales cele separate între „Recent” și „Mai vechi”. Acum, printr-un gest simplu, le poți vedea și șterge cu ușurință pe cele vechi. Foarte util, mai ales când un ecran precum cel al unui iPhone 7 este mereu plin de notificări.

Noi moduri Live Photos

Live Photos sunt animații scurte rezultate din fotografiile pe care le realizezi. În iOS 11, vei avea 3 moduri de a le salva: Loop, Bounce și Long Exposure.

Compresie mai bună pentru fotografii și clipuri video

Trăim într-o lume care consumă cât mai mult conținut multimedia. Apple știe asta, iar din toamnă, iOS 11 va aduce o compresie mai bună pentru fotografii și clipuri video. Asta înseamnă că vei putea stoca de două ori mai multe fotografii și înregistrări video.

Toate aceste funcții vor fi disponibile din toamnă pe multe dispozitive iOS, inclusiv iPhone 7 și iPhone 7 Plus.